luni, 23 iunie 2008

what to do what to do

repede hai repede sa-mi zica si mie cineva ce sa ma fac cind o sa fiu mare (taci TACI, nu comenta in afara subiectului dat) pentru ca uite am o problema mai am un an si chiar daca o mai lungesc eu cu un master trebuie sa ma indrept spre ceva ceva mare grandios utopic ceva care sa fie maret prin definitie ceva care sa-mi solicite tot intelectul ceva care sa fie o provocare continua, mereu in schimbare mereu in evolutie, ceva care sa inglobeze tot ce pot eu sa fac si inca in plus. bine, am sa ma multumesc si cu mai putin, dar nu cu mult mai putin.

problema mea principala e ca mie imi plac prea multe chestii, sau le gasesc, macar, acceptabile. uite de exemplu atit in liceu cit si in facultate mi s-au parut interesante si cu rol util majoritatea materiilor; in liceu am stat prost cu geografia dar nu din vina ei; in facultate nu mi-a placut electronica. nu ca n-o fi fost ea desteapta sau necesara, doamne-ferestre, dar mi s-a parut cam mult, asa. si-atunci cind atitea chestii au potential, e tare greu sa aleg una. sint o nehotarita. a, da, si inca o chestie: eu nu stiu sa fac nimic perfect. doar ca stiu cite ceva din toate si am entuziasm (ul specific virstei) si ma gindesc ca pot sa invat. orice. dar aia sa fie!

acuma, sa evaluam citeva dintre posibilitati: as putea sa-mi bag picioarele in cunostintele efective acumulate aici-i-sa si s-o iau de la zero (+) intr-un domeniu programator softist de genul java, c developer, php, sql, programare in limbaj de asamblare, ca sa supralicitam. am zis 0+ ca ceva asa pe acolo cit sa-mi dea baietii un internship cu training stiu si eu (c-am invatat la scoala, deh), p-orma oricum pe majoritatea ii intereseaza sa ai sufletul curat si mintea clara. willing and abel. parca nu ma pasioneaza. dar as putea s-o fac. sau as putea sa ma bag in ceva in care sa n-am regretul c-am invatat degeaba pentru macar citeva din multele examene date (minciuna! nu regret nimic!). deci as putea sa ma fac automatista get-beget si sa reglez sisteme sa fac scheme si sa calculez margini de robustete si de faza. hm. mai mult parca mi-ar placea ceva cu sisteme embedded adica pentru nespecialisti aparatele alea micute de au ele un microprocesor care face el saracu atitea chestii destepte. dar si aici cred c-ar fi tot rutina cu carul. tot pe lista de faculty-related vom adauga algoritmi de optimizare, robotica, proiectare de algoritmi eficienti si scheme de functionare pentru probleme industriale, lucru in domeniul sistemelor de operare in timp real, inteligenta artificiala. mama ce chestii cul stiu. si tot degeaba. sau as putea in final sa las din nou balta totul si nici sa nu ma chinui prea tare pentru a face ceva webdesign ('stem profesionisti, ce dreacu!), mai invat si ceva flash si gata. sau sa-mi urmez visul din copilarie (pus pe standby vreo 4 ani cit a durat facultatea asta) si sa fac grafica pe calculator, character design, 3d modelling si alte chestii legate de. cind ma uit la baietii astia pe site ma doare sufletelu si mi-e clar ca mi-am gresit vocatia. dar poate nimic nu e inca pierdut.

deci pot sa invat orice. i am not affraid. si desi poate suna excesiv de self-confident, atita lucru pot sa afirm ca mi-a cultivat facultatea asta (grea!), si-anume puterea de invatare si increderea ca, daca esti pus pe munca munca si air munca, in conditii normale, nu are cum sa nu iasa.

asta e CVu meu deocamdata. astept recomandari. i need a life coach.

4 proteste:

Anonim spunea...

Pai cam toata lumea e in situatia asta. Adica majoritatea oamenilor pot face aproape orice cu putin studiu si multa munca.
Ideea e ca orice ai face vei fi mereu nemultumita, ca multi altii, pentru ca nici un job nu are raspunsul tuturor asteptarilor tale.
Eu iti urez mult succes in gasirea "neverland-ului" pietii muncii.

Didi spunea...

nu, nu. tu nu ti-ai pus SERIOS problema de ce pot face. si oricit ar putea invata cineva orice, eu sint mai aproape de partea tehnica decit cineva care a facut litere de exemplu la fel cum acea persoana va fi mai "predispusa" sa scrie romane decit mine. deci... imi repet intrebare, si vreau un raspuns mai putin filozofic de data asta :D

Alexandrina Satnoianu spunea...

Eu m-am gandit sa ma fac de profesie bloggeritza, ca de felul meu fac hartii dupa ce m-am ales cu o diploma de analista politica (suna aiurea). Ma fac bloggeritza feminista, desi nu stiu cat mai sunt de feminista pur-sange ptr ca am ajuns feminist-materialista...nu stiu cum se alege meseria, dar cred ca faci facultatea ca sa ai timp patru ani de zile, sa te gandesti la ce vrei sa faci dupa. Daca incerci mai multe chestii si vezi de care nu obosesti, poate ca acea chestie ti se potriveste...
Eu m-am gandit sa ma fac bloggeritza ptr lucrarea de dizertatie la comunicare... te astept pe blogarasha mea sa imi dai un feedback de bloggeritza avizata:
http://egalitate-de-gen.blogspot.com
Era denumirea originala, parca nu mie mai pare fancy, dar o pastrez pentru ca nu am altceva.

Didi spunea...

hm, nu stiu, asta cu profesia de blogger mi se pare asa... cam ca "profesia de lider de opinie": fie iti iese din prima fie renunti din timp si te reorientezi :D. daca vrei sa faci bani din asta, adica :). mai exact: ca sa faci bani din bloguri (ca ne referim si la meserie prin care sa iti castigi existenta, nu doar hobby placut si relaxant) trebuie sa ai destula influenta, sa dirijezi masele, sa scrii chestii interesante pentru ele, si toate astea ca din intamplare, sa-ti iasa pur si simplu si, capac la toate, chestiile care iti cistiga atitia cititori sa fie in acord cu tine, macar 80%. eu vad bloggeritul ca o chestie personala care, daca se intampla sa placa si altora, cu atit mai bine, dar in primul rind ceva al tau, pentru tine.
cit despre chestia cu feminismul trebuie sa marturisesc ca am o problema cu asta, sint mai degraba impotriva chestiilor care nu promoveaza omul in general, indiferent de gen, orientare sexuala, convingere politica, si asa mai departe. adica mie mi se pare ca toti ar trebui sa ne recunoastem in primul rind ca facind parte din aceeasi SPECIE si sa nu ne mai uitam la sex. problema mea cu feminismul este ca, in timp ce incearca sa cultive increderea in sine, egalitatea drepturilor pentru femei, dezvoltarea multivalenta ale acestora (which is good) reuseste uneori sa invrajbeasca si mai tare oamenii si sa cultive mentalitati gresite pe baza unor principii prost intelese. dar deh, pina la urma cred ca orice e cu dus si intors :)