luni, 26 mai 2008

simt civic, mon cher!

Astazi mai aveam putin si incepeam sa dezbat interesul national cu oameni necunoscuti in autobuz. Erau vreo 3, 2 fete si un baiat, cam de varsta mea asa, care vorbeau despre alegerile ce vor sa vina, afirmand puternic si aproape cu mindrie (una dintre ele) ca anul asta nu merg la vot, ca "nimeni din familia mea nu voteaza, uita-te si tu, cu cine sa votezi?" si "o sa ma duc atunci cind o sa am pe cine sa votez, ca cu d-astia...". Si tare as fi vrut sa ma infiltrez si sa intreb asa de la obraz nu te supara, fatuca, da' te-ai interesat si tu asa sa aflii ceva despre astia? cine sint astia, de fapt? ai cautat vreo informatie, ascultat vreun talk show sa iti formezi in cunostinta de cauza o parere? dintr-un bun simt caracteristic (sic) m-am abtinut, bineinteles. probabil mi s-ar fi raspuns cu alte generalizari vis-a-vis de clasa politica in general, de toti cei care fura, de cum nu mai avem nici o sansa, ca totul se duce de ripa, ca cat sa ne mai minta, ca sistemul asta pure evil de altfel si noi fara nici o sansa, fara nici o putere etc. murim cu totii uite-acuma. ce e mai trist e ca atitudinea asta prinde tot mai mult la oameni tineri, care ar trebui sa fie interesati sa schimbe ceva, sa se foloseasca de dreptul lor cetatenesc. and dont give me any of that un-vot-nu-inseamna-nimic crap. Pentru ca nu e un vot, e vorba de aproape 50% dintre cei cu drept de alegere si de o atitudine de nepasare si de neimplicare in general. si tot pentru ca "ei e rai si noi e slabi" facem mizerie pe jos si traversam aiurea si depasim pe dreapta si nu facem niciodata mai mult decit strictul necesar. iaca m-am si enervat.

pe scurt mi se pare mai mult decit necesar sa-ti exerciti dreptul de vot. pentru ca nu ni se pun des astfel de intrebari. chiar daca esti mic, chiar daca toti sint corupti, chiar daca tot aia o sa fie. si nu-mi spune ca din peste 10 candidati la primaria capitalei nu e nici macar unu mai putin rau. sau spune-mi ca nu votezi pentru ca nici unul nu te multumeste, dar ai incercat sa aflii, ti-a pasat. sau spune-mi ca nu-ti pasa, ca e timpul tau liber intr-o duminica de 1 iunie, ca, in definitiv, nu e treaba mea. but i may get back to you on this one. doar asa, de dragul conversatiei >:]. dar hai sa ne avem ca frati (toti sintem putin luati!), nu-i asa de greu si nici nu ia asa de mult sa te documentezi putin. plus ca poate fi chiar instructiv si amuzant cind te plictisesti de moarte si incerci sa scapi de alte obligatii.

in final va ofer mai jos o lista de linkuri de campanii, prezentari personale si siteuri informative ale doar citorva din candidatii la primaria Bucurestiului, intr-o ordine absolut aleatorie. Nu sint o fanatica, personal n-o sa flutur stegulete, n-o sa ies in strada nici ca iese, nici ca nu iese cel pe care-l sustin. But my conscience will be clean

Sorin Oprescu - independent
Ludovic Orban - PNL
Cristian Diaconescu - PSD
Vasile Blaga - PDL
Codrin Stefanescu - PC
Aurelian Pavelescu - PNTCD
Cozmin Gusa - PIN


PS: si, pentru a-i dezamagi pe negativisti, lucrurile n-au cum sa mearga mai rau. Indiferent cine va conduce capitala, fondurile europene vor veni si, intr-o masura mai mare sau mai mica, se va face ceva cu el. Din fericire, e absolut inevitabil :). dar daca vrei totusi sa te asiguri ca N-O sa iasa o persoana in mod special, ai face bine sa votezi totusi alta ;;).

4 proteste:

Anonim spunea...

Ma distreaza ca Gusa candideaza la tot ce se poate... presedintie, primarie, parlament. El e omul de care are nevoie Romania :)))

Si da e bine sa votezi, chiar daca uneori poti sa sa depasesti pe dreapta ;)

Didi spunea...

el ESTE PIN-ul :D. Iar despre depasitul pe dreapta, pfaaa, dont get me started. In orice caz, nu era vorba de cazurile regulamentare, "viraj la stinga incadrat corespunzator" sau tramvaie. uite ba ca mai stiuuu!

Anonim spunea...

Discutia poate deveni tehnica... e normal sa nu depasesti pe dreapta cand toata lumea respecta art.1 : "Vehiculele circula pe partea dreapta a drumului public". Dar cand ai oameni care merg pe banda 2 nu ai alta optiune... Asa devii infractor ;)

Didi spunea...

ei vom mentiona in cazul asta ca nu e vorba despre tarile unde se conduce pe stil englezesc :)